Adéu, Google

El passat 14 de març de 2013, Google anunciava el tancament del seu lector de notícies Google Reader. Les explicacions que ha donat el gegant d’Internet es centren en la pèrdua d’usuaris i en la concentració en altres sistemes. Els usuaris de Google Reader poden haver baixat, però som centenars de milers els que encara el fèiem servir a diari. Així ho demostren els més de 500 mil usuaris nous que ha tingut Feedly des de l’anunci del tancament del Reader. Però per a Google aquestes xifres són fullaraca. En realitat, Google ens ha fet un favor. Feia massa temps que el Reader no rebia cap actualització i amb aquest gest ens ha obligat a trobar noves solucions.

Ara, aquest no és el tema. El tema és que no es pot confiar en una companyia que tanca d’aquesta manera un servei. Google és massa poderós i en aquest moviment ha demostrat la seva prepotència. Quantes vegades havíem criticat Microsoft pels seus monopolis i la seva prepotència? Sent justos, comença a ser hora de criticar Google pel mateix. Així doncs, com a part de les represàlies personals al tancament unilateral de Google Reader, he traslladat aquest bloc de Blogger a WordPress. Ja sé que és una gota dins un oceà, però a tancaments unilaterals del gegant, tancaments unilaterals meus! ;P

Des d’ara, i així que pugui, aniré cercant bones alternatives i tancant els altres serveis que tinc amb Google. Em temo que el més difícil serà deixar Gmail, no serà fàcil trobar una alternativa. Em temo que caldrà buscar amb paciència el candidat ideal, si és que existeix. Així doncs, mentre no ho aconsegueixi miraré de gaudir aquests últims temps amb ell, ha estat bonic mentre ha durat.

Aquest és, fins ara, l’historial de represàlies:

1. Migració dels Google Bookmarks a Delicious [16-03-2013]
2. Tancament del compte a Google+. Amb Facebook n’hi ha prou. [17-03-2013]
3. Migració dels blocs de Blogger a WordPress. [18-03-2013]
4. Desinstal·lació de Google Chrome. Amb Mozilla Firefox n’hi ha prou. [18-03-2013]
5. Canvi de la pàgina d’inici i del motor de cerca per defecte per Duck Duck Go! [18-03-2013]
6. Inici de la cerca d’un substitut per al Gmail [19/03/2013]

Deixa un comentari