La revolució pro esclavista

L’estafa que ells anomenen crisi ja fa un temps que ha evidenciat ser una autèntica revolució. Una revolució a la inversa, feta pels de dalt contra els de baix per saquejar els serveis públics i condemnar-nos a viure a crèdit tota la vida. La idea és simple: a més de ser treballadors hem de ser esclaus. Les eines per fer-ho són prou clares.

L’atur és una eina. És la primera eina d’esclavització i per molt que diguin, no tenen cap intenció de reduir-lo. Per això la última reforma laboral no ha tingut cap efecte, perquè no estava pensada per reduir l’atur sinó per augmentar-lo. L’atur és l’amenaça perfecta. L’atur és la llosa sobre el cap del treballador. L’atur és el que farà que accepti tota mena de rebaixes i de vexacions laborals. Per por de l’atur treballarà per un sou de misèria i en condicions laborals pèssimes, obligats a anar a treballar amb febre o a cobrar parts del sou en negre.

La segona eina d’esclavització és el sou indigne. El sou indigne és un sou pèssim que un cop pagades les necessitats bàsiques es fon quasi per complet. I així, no és que no puguem canviar-nos el cotxe o fer aquelles vacances. És que no podrem pagar-nos els estudis superiors o les operacions de pedra al ronyó o d’extracció de tumors malignes…

Però tranquils! Perquè on no arriba el sou arriba la tercera eina d’esclavització: el crèdit. Perquè sempre hi ha crèdit! És veritat que hem passat un temps que ha estat una mica desaparegut. Però ja fa unes setmanes que es tornen a veure anuncis a la televisió de serveis de crèdit ràpids i fàcils! Alegria! Un cop sanejats els bancs -amb els nostres diners- ara ja ens en poden tornar a deixar! Ep! Però pagant, eh?

Així, mica en mica, cada cop ens assemblem més als habitants de la terra de la llibertat. Parlo dels EEUU, és clar, Terra Mítica dels ultraliberals. La terra de les llibertats que està farcida dels esclaus de l’atur, dels sous baixos i dels crèdits, on un de cada cinc estudiants que havien acabat la carrera era perseguit per impagament al gener del 2012 (1).

Ho veieu? Encara no han trobat feina i ja tenen deutes! Una altra jugada perfecta de la revolució pro esclavista!

1. http://sociedad.elpais.com/sociedad/2012/01/10/actualidad/1326174143_330152.html

[Article publicat a la revista autogestionada laGralla.G, abril del 2013]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s